Weboldal címe
Weboldal alcíme
NAPI TUDOMÁNY
Potencia és libidó problémák megoldása gyógyszer nélkül, véglegesen!

 Mi az erekció? Amikor az agyad „felizgul”.

De váltsunk át komolyra. Az erekció minden férfinél az agyban kezdődik. Igen, ez tényleg így van. Mert ahhoz, hogy az erekció létre jöjjön, szükség van egy izgató látványra, ami lehet akár egy old timer autó is, de… Na jó, ez persze csak vicc, ez csak annak erotikus, aki az old timerekre bukik.  A lényeg, hogy az erekcióhoz kell egy olyan inger, látvány, hang, érzés, illat, ami a férfiaknál beindítják az erekció folyamatát.

Ilyenkor az agyban kémiai folyamatok indulnak be, aminek a hatására a neurotranszmitterek által közvetített impulzusok a hímvessző simaizmai és véredényei számára utasításokat közvetítenek. Ennek hatására az artériáink kitágulnak és friss vérrel töltődnek fel, miközben a hímvesszőben lévő vénák összeszorulnak, hogy a frissen beáramlott vér ne tudjon kifolyni a péniszből. És ezzel már létre is jött az erekció. Ami persze még tovább fokozható a különböző fizikai ingerekkel, például a simogatással.

Hogy miért fontos ez? Mert ezzel igazolódik az, hogy minden agyban dől el!


 Lélek és potencia 

Akár tetszik nekünk, akár nem, a potencia problémák jelentős része lelki okokra vezethető vissza. Egyszerűen arról van szó, hogy olyan behatások érnek minket – igen, téged is -, amelyek kihatással vannak a szexuális életünkre.

Hogy miért?

Nos, ennek már fiziológiai okai is vannak. Mivel az erekció is agyban dől el – sajna ez van -, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy éppen mi forog a fejünkben. Többek között ezért okoz merevedési zavart egy rosszul elsült éjszaka, amikor te magad úgy érezted, vagy – és ez a nagyobbik baj – a partnered azt éreztette, hogy nem jól teljesítettél. Ilyenkor egy olyan lelki gát jön létre, ami komolyan akadályozza az erekciót. Az erekció az agyat stimuláló látvány, hang, tapintás, illat kombinációjából indul útjára. Ám ha az agyad egy korábbi kudarc miatt nincs „kapcsolható” állapotban akkor…

Akkor nem „gyártódnak” le az agyadban azok a neurotranszmitterek, amelyek a megfelelő utasításokat továbbítanák péniszed sima izmának, hogy hahó! tessék ellazulni! Ez azért fontos, mert pénisz simaizmai alapból egy kicsit összehúzódott állapotban vannak, és csak annyi vért engednek a nemi szervbe, amennyire normál állapotban szükség van. Ez azonban KEVÉS az erekcióhoz. Az kell, hogy a sima izmok ellazuljanak, és friss vér áramoljon a hímvessződbe.

Parancsra ezért nem megy

Igen ám, csakhogy a simaizmok egyik sajátossága, hogy nem tudjuk akaratlagosan összehúzni vagy elernyeszteni őket. Ezt csak agyunk utasítására tudjuk megtenni, amit agyunk meg csak akkor ad ki, amikor valami szexuálisan izgalmasat érzékel. Ám ha a lelkünkben valami gát van, akkor ez a paracs sor nem megy ki... Tehát merevedés sincs. pedig testileg teljesen egészséges vagy, és mégsem.

Mégpedig azért, mert a szexuális inger nem azt váltja ki belőled, amit kellene. Amikor a lelked egyensúlyban van, a partnered csábító látványa, gesztusai, illata, érintése az agyban beindítja az erekciós parancs kiadásának folyamatát.

Csakhogy, amikor egy kudarc élmény miatt problémás lelki állapotban vagy, egy ilyen helyzet egy pánikot, egy stressz reakciót indít útjára benned. Sajnos ez teljesen normális folyamat. Kudarc ért, ami kellemetlen, és ezt nem akarod újra átélni.

A probléma az, hogy a stressz reakciók egyik hatása az, hogy az ember izmai „befeszülnek”. Igen, jól gondolod, sajnos a pénisz simaizmai is, amelyek ellazulása nélkül nincs merevedés. És a kör itt bezárult.

A hab és az ő tortája

Az már csak hab a tortán, hogy az esetek nagyon nagy hányadában ez a kudarc élmény, amit a partnerhez kötünk nem is valóságos, csak a mi fejünkben játszódik le. Egyszerűen azért mert úgymond „kitaláljuk” mit gondol a másik. Nos, jó ha tudod, nem azt gondolja!

De ez már egy másik téma.


Pórnóra igen, partnerrel viszont bajban vagyok

Többen is írtak nekünk, hogy ebben az esetben – mármint ami a címben van – tudunk-e segíteni? Illetve, hogy miért állt elő ez a helyzet? Nos, az erectilis diszfunkció egyik jellemző példája, és több oka is lehet.

Nézzük az enyhébbet. Amennyiben csak egy rossz beidegződésről van szó, akkor tanácsos szexológushoz fordulni, aki szerencsére – ha más probléma nincsen – akkor gyorsan tud segíteni. Az első lépés mindenképpen az, hogy fel kell hagyni a pornónézéssel. Aztán az évek alatt kialakult rossz reflexeket kijavítva – ahogy a szakemberek mondják – a péniszt vissza kell szoktatni a maszturbálásról a partnerrel történő szexuális érintkezésre. A rossz beidegződésekbe most nem mennék bele, mert az önmagában megér egy cikket.

Amikor más baj is van

Abban az esetben, azonban, ha a pornóra történő rossz maszturbációs beidegződésen túl más baj is van, de szervi probléma nem áll fenn, akkor Tudati Technológiával tudunk segíteni. Ilyen például, amikor egy korábbi műtét utáni pszichés gond okozza a merevedés hiányát. Vagy egy másik eset, amikor egy kudarcélményből kialakult gát akadályozza meg a megfelelő erekciót.

Esetleg súlyosabb esetekben, amikor a túlzott stressz, vagy alvászavar az, ami gátolja az agyban az erekció kialakulásának már az alapparancsát is (ha nem termelődnek meg a szexuális inger hatásra az üzenettovábbító neurotranszmitterek, vagy csak kis mértékben, stb.), a Tudati Technológia akkor is megbízhatóan képes segíteni.

Ilyenkor jön a hogyan kérdése?

Nos, úgy, hogy az agy megfelelő területeit aktiválva beindul azoknak az anyagoknak a termelése, amelyek segítik azt, hogy a parancs eljusson a vénákhoz és a simaizmokhoz, ott elinduljanak azok a reakciók – többletvér szállítás, simaizmok ellazulása, barlangos testek feltöltődése, vénák leszűkülése -, amelyek végül a merevedést létrehozzák és stabilan meg is tartják.

 A Bineural bit és a potencia

Először tisztáznunk kell, mi is az a Bineural bit? Nos, természetesen az aggyal van kapcsolatban és a Tudati Technológia egyik fontos alapvetése. Sokaknak nem írok újdonságot azzal, hogy amikor egy sztereó fejhallgatón keresztül valamilyen hangot, zenét hallgatunk akkor a jobb és a bal fülre más és más frekvencia kerül.

Amikor az agy a bal és a jobb oldalon különböző frekvenciákat érzékel, akkor azt egy állandó, ritmikus hangfrekvenciának – Bineurális ütemnek – érzékeli.

És itt jön a trükk. A kutatók megállapították az egy másik furcsaságát. Amikor az agyunk a két oldalon két teljesen különböző frekvenciát hall, akkor a kettő különbségének a frekvenciájára áll be.

Amiért ez fontos

Például amikor az agyunk az egyik oldalon 100 Hz-t kap, a másikon pedig 92,17 Hz-t, akkor azt az agy 7,83 Hz-ként értelmezi (100 – 92,17=7,83).

Hogy mi is ez a 7,83 Hz és miért fontos? Ez a föld rezgésének a frekvenciája. Schumann német fizikus mérte meg (ezért a szaknyelvben gyakran csak Schumannként emlegetik).

A földöm mindössze négy – igen 4! – lény rendelkezik ezzel a rezgésszámmal. Az ember… a delfin… a patkány… és… és a szitakötő.

A ma élő emberek egyik legnagyobb problémája – amivel az orvostudomány méltatlanul keveset foglalkozik – az, hogy ettől a rezgésszámtól szigeteljük el magunkat és ez nagyon sok problémát okoz. Amikor hazaérünk vasbetonból készült házainkba, lakásunkba, kvázi egy kisebb léptékű Faraday kalitkába ülünk be, és zárjuk el magunktól a 7,83 Hz-s rezgésszámot. Aztán csodálkozunk, hogy nem jól alszunk, hogy idegesek és türelmetlenek vagyunk, hogy nem olyan a szex, stb.

Na, jó, de mi köze ennek a potenciához?

Csak annyi, hogy a Tudati Technológia egyik eleme a hang, ezen belül pedig a Bineural bit. Ezzel tudjuk ugyanis mozgásra bírni az agy egyes területeit.

A különböző programjaink úgy működnek, hogy a hanggal (Bineural bit) a megfelelő hullámhossz tartományba (béta, alfa, théta, delta) állítjuk az agyat, aztán a hang és a fény összehangolásával a különböző agyterületeket „mozgatjuk” meg.

Például egy agyharmonizációs programnál, amikor a két agyfélteke közötti kapcsolati probléma van (mint például a diszlexiás gyerekeknél), akkor a két agyféltekét mozgatjuk át, jobb félteke elöl – bal félteke hátul, jobb félteke hátul – bal félteke elöl, jobb félteke elöl – bal félteke elöl, jobb félteke hátul – bal félteke hátul, stb.

Amikor például egy potencia tréninget alkalmat tartunk, akkor az egyik alapprogram, amit alkalmaznunk kell, az a 7,83 Hz-s Schumann lesz. Az agyat ilyenkor ebben a tartományban dolgoztatjuk – kvázi edzést tartunk neki -, hogy beinduljanak azok a folyamatok, amelyek miatt a tréninget csináljuk. A többi program persze egyedi leszi, és mindig a felmérés mutatja meg, mire is van szükség, de ezt – 7,83 Hz – minden esetben használni fogjuk.

Nos, ezért fontos a Bineural bit azok számára, akik a potenciájukat szeretnék visszakapni.

Merevedési zavar: a testi problémák 

Nos, ez a kérdés valóban komoly dilemma, amit érdemes a megfelelő szakorvosi vizsgálatokkal kideríteni. Mi például agytréninggel csak olyan esetben tudunk segíteni, ha a merevedési zavar vagy impotencia hátterében nincsenek szervi elváltozások. Az ugyanis a megfelelő szakorvosra tartozik. Ő az, aki meg tudja határozni a szükséges terápiát.

De! A jó hír az, hogy a legtöbb orvosi problémára van megoldás. Ahogy mi is segíteni tudunk a lelki bajok miatt bajban lévőknek.

Artériák és vénák

Elsőként nézzük az érrendszeri problémákat. A két legfontosabb bajforrást az artériák illetve a vénák betegségei okozzák.

Az artériás elváltozásoknál az artériák nem szállítanak elég vért a hímvesszőhöz, ezért nem jön létre a merevedés, vagy a kevés vér miatt nem megfelelő minőségű.

A vénás problémák esetén viszont az a baj, hogy bár az artériák az agyat ért ingerek hatására elég friss vért produkálnak a megfelelő helyen, ám a vénák zárási problémái miatt a vér nem marad a péniszben, így a merevedés csak nagyon rövid ideig – akár pár másodpercig – tart csak.

Az idegrendszer bajai

Ez az az állapot, amikor bár az agy az ingerületet feldolgozza és a megfelelő utasításokat kiadja, az idegrendszer betegségei, elváltozásai miatt az ingerületet követő parancsok nem jutnak el a vénákhoz és az artériákhoz, így a merevedés egyáltalán nem jön létre.

Hogy mi okozhatja? Nos, súlyos esetben például Parkinson kór vagy Sclerosis multiplex. De nem kell rögtön a legrosszabbra gondolnunk. Ez lehet időleges probléma is, amin bizonyos szokásaink, függőségeink – drogfogyasztás, túlzott alkoholfogyasztás, mozgáshiány, stb. - elhagyásával tudunk segíteni. Ezek mind a szervezet hormonháztartásának a megváltozását eredményezik, amelyek aztán az idegrendszeri problémát okozzák.

A cukorbetegség, mint problémaforrás

Ebben az esetben sajnos arról van szó, hogy maga az alapbetegség – diabétesz – az, ami károsítja az idegrendszert és az érrendszert. Súlyos esetben ez idegrendszernél például a betegség következtében az idegburok sérül, aminek hatására az ideg hamis információkat küld az agynak.

Ez az egyetlen olyan eset, amikor bár fizikai betegségről van szó, az agytréning mégis segíteni tud. Az okát az agykutatók sem tudják, ám talán nem is fontos, a lényeg az, hogy működik.

Más egészségügyi problémák

Vannak olyan beavatkozások, amelyek erősen befolyásolják az erekció létrejöttét. Ilyen például egy prosztata műtét, egy lágyéksérv. A lényeg az, hogy az olyan műtétek, amelyek a hímvessző idegeinek és érrendszerének a „megbolygatásával” járnak, mind okozhatnak merevedési zavart vagy impotenciát.

És nem menjünk el a fizikai behatások mellett sem. A péniszt ért minden erős fizikai behatás – ütés, nyomás, húzódás, vágás, stb. – okozhat erekciós problémát.

 Nincs impotens férfi!

Legalábbis a téma szakértői szerint. Ők inkább arról beszélnek, hogy a erektilis diszfunkciót (potencia gondok) két fő problémára vezetik vissza. A kutatásokra hivatkozva úgy vélik az egyik okot pszichés zavarok adják, míg a másikat a szervi (organikus) problémák.

A pszichés okok mögött számtalan a férfi lelket megsebző dolog állhat, egy egyszerű, akár félreértett megjegyzéstől a különböző félelmekig, hiedelmekig, vagy a stressz okozta lelki bajokig.

A szervi problémák már ennél már sokkal konkrétabbak. A magas vérnyomástól az érrendszeri betegségeken át a cukorbetegségig terjed a „lista”. Amelyekben persze szerepet játszhatnak az olyan szenvedély betegségek, mint drogfogyasztás, az alkoholizmus vagy a dohányzás.

A bonyolultabb esetek

És vannak azok az élethelyzetek, amikor ez a két csoport átfedi és felerősíti egymás hatását. Amikor például egy stressz helyzetből fakadó problémát tetéz egy érrendszeri gond, az majdnem biztosan potencia problémát is okoz. Ezért mondják nagyon sokszor az orvosok, hogy a potencia zavar esetén az első, amiről meg kell győződni, hogy mi okozta.

A szexuálpichológusok szerint a legnehezebb esetek azok, amikor egy szervi baj tetéződik egy pszichés problémával. Ez általában úgy alakul ki, hogy egy organikus betegség miatt a férfit kudarcélmény éri. Ez a gát pedig olyan újabb félelmeket szül, amelyek akár a szervi kigyógyulás után is gátolja a megfelelő erekció kialakulását.

És itt megint viszajutottunk az agyunkig. Mert ha az agyunkat rendbe tesszük, már fél úton vagyunk a siker felé. 

Ez prdig már a mi területünk.


 Mert a pénisz is öregszik

Érdemes az egészet az elején kezdenünk, úgy 9 – 10 éves korunk körül. A testünk elkezd változni, a herék és a pénisz megnő és elkezdünk szőrösödni is. Persze ez nem megy úgy magától, az agyunk adja ki az utasítást a tesztoszteron termelés növelésére, és ez az, ami beindítja a folyamatot.

Ezt követően a tesztoszteron termelésünk folyamatos és egészen a 20-as éveink elejéig a „csúcson” leszünk. Nem véletlen, hogy ebben a korban vagyunk talán a legaktívabbak szexuálisan.

Aztán a 30-as és a 40-es éveink között a szervezetünk egyre kevesebb tesztoszteront termel, de ebből még akkor nemigen veszünk észre semmit. Ami már csak azért sem csoda, mert a dolog fokozatosan megy végbe, ráadásul ebben az időszakban a férfiakat elég sok minden lefoglalja.

Az első igazi pofont a 40 és 50 közötti szakaszban kapjuk. A szervezetünk egyre kevesebb tesztoszteront termel, és ha ez még nem lenne elég, termel egy fehérjét (SHGB a neve) is, ami megköti még az egyre kevesebb tesztoszteronunk egy részét is. És ez már elég látványos változásokat okoz odalent…

A hanyatlás kezdete

Bizony, nem csak a hajunk kezd el ritkulni és őszülni. Ha megnézzük magunkat, a fanszőrzetünkön is hasonlót tapasztalhatunk. Persze azért a gyorsaságban és a változásban szerepet játszik a genetika is.

Emellett – és ez talán még ijesztőbb – 50 – 60 után akár a péniszünk alakja is megváltozhat. A kötőszövet megvastagodása miatt a pénisz rosttokja hegesedni kezd és létrejön a hímvessző elferdülése, görbülése. Azonban, ha ez nem kóros mértékű, akkor nem okoz különösebb problémát. Abban az esetben, ha fájdalmas, vagy túlzottan elváltozik a korábbihoz képest, esetleg a szexuális élet során tapasztal valaki fájdalmat, akkor tanácsos orvoshoz fordulni.

A jó hír viszont az, hogy bár talán sokan úgy látják, a pénisz nem lesz kisebb. Ha valaki annak látja, az inkább a testének az egyéb elváltozása – például a hízás következtében elzsírosodik a szeméremcsont feletti terület – miatt látja úgy.

Igen, a herék is…

A herék feladata az ondótermelés. A tesztoszteron szint csökkenésével itt is változás áll be és a méretük is csökken.

Mint ahogy a kor előre haladtával a péniszben lévő idegek érzékenysége is megkopik valamelyest. Ezt akkor tapasztalhatod meg, amikor úgy érzed, hogy a korábbinál sokkal nehezebben jössz szexuális izgalomba. És persze nehezebb lesz a merevedés megtartása és az orgazmus elérése is.

De nem kell csüggedni, tudunk javítani rajta…


Merevedési probléma és a férfi klimax

Nos, jó, ha az elején leszögezzük, a legfrissebb kutatási eredmények alapján kijelenthető, hogy van férfi klimax (andropauza). Szóval, ha valaki irigyelte volna ezt a hölgyektől, akkor tessék, nekünk férfiaknak is van.

Na, jó, de mit okoz?

Ahogy a nőknél, úgy nálunk, férfiaknál is a kor előrehaladtával elindulnak a hormonális változások. A kutatások azt mutatják, hogy ez 50 – 55 éves kor körül kezdődik. Ennek során a vérben lévő tesztoszteron – ez a férfi nemi hormon – szintje fokozatosan elkezd csökkenni.

A változást sokszor nem is észleljük, vagy csak áttételesen, mégis sok problémát okoz. Az elsődleges, potenciát befolyásoló tünet a libidó csökkenése. Ehhez kapcsolhatók például az alkalmankénti kudarcok – a szaknyelv ezeket androgén impotenciának nevezi -, amelyek egy – egy helyzetre korlátozódnak, míg máskor a merevedés hellyel – közel rendben van.

A probléma az, hogy ezekből az esetenkénti kudarcokból olyan pszichés gát alakulhat ki, amely viszont már tényleges erektilis diszfunkcióhoz vezetnek. Nincsen szervi baj, a merevedés a pszichés tényezők – kudarcélmény, szégyenérzet, félelem az ismételt kudarctól, stb. – miatt mégsem jön létre, mert ott van az a bizonyos blokk.

Még nincs vége…

A libidó csökkenése mellett kiemelt tünete még a férfi klimaxnak a fizikai teljesítőképesség –esetenként jelentős – csökkenése is. Nem úgy mennek már a dolgok, nehezebben birkózunk meg egy – egy feladattal és fáradékonyabbak vagyunk.

Ennél azonban talán súlyosabbak a vegetatív idegrendszert érintő kellemetlen tünetek, amelyek szintén a hormonális változáshoz kapcsolhatók. Ilyenek az esetenkénti szívdobogás, fejfájás, levertség, emésztési problémák.

Az utóbbi kettő esetében a hormonok pótlására megfelelőek lehetnek az úgynevezett androgén készítmények (FIGYELEM: semmi net, csak amit urológus szakorvos felír!), a pszichés gondok azonban ettől még ott maradnak.

Mi a megoldás?

A hormonpótlásra az urológus szakorvos által felírt gyógyszer. Bár megjegyzem, a hormon készítmények szedése helyett is elsőként inkább a potencianövelő agytréningünket javaslom, mert a tapasztalatok szerint a legtöbb esetben ez is megoldódik .

A másik problémára, a többi tünettel – alvászavar, stressz, kudarc blokk, stb. – súlyosbítva pedig ott van a potencianövelő agytréning, ami eddig – ha nincs szervi probléma – 100%-ban bizonyított.


Az erekciós képesség növelése 

A férfiak erekciós képességét lehet növelni, sőt kell is. Mert egy együttlét annál kielégítőbb a partnerek számára, minél erősebb a férfi erekciója.

Ám itt mégsem csak magáról az erekció minőségéről és hosszáról van szó, hanem arról is, hogy az hosszú éveken keresztül meg is maradjon. Ilyenkor jön a kérdés: mit kell tennem, hogy ez megvalósulhasson?

A válasz roppant egyszerű, ugyanakkor a javaslat betartása már inkább nehéznek mondható. Elsőként nézzük, hogy melyek azok a dolgok, amelyek „rongálják” a férfinép erekcióját. Az első helyen, a dohányzás áll, a maga összes ismert, káros hatásával (érszűkület, stb.). Az ezüstérmes pozícióban az alkohol áll. Mert bár amikor iszunk pár pohárral, felszabadultabbak, lazábbak leszünk, ugyanakkor az erekciós képességeink nagymértékben romlanak. A harmadik helyen a túlzott cukor és szénhidrát bevitel áll, a negyedikre pedig a mozgásszegény életmód került.

Persze a sorrend mindenkinél más lehet, de ezek azok a rizikófaktorok, amelyek az erekciónkat nagymértékben csökkenthetik.

Amit tennünk kell a hosszú távú, tartós erekcióért

1, Azonnal hagyd abba a dohányzást

2, Hagyj fel az alkohol fogyasztásával. Itt nem arról van szó, hogy soha többé nem ihatsz egy korty bort sem. A lényeg a mértékletesség.

3, Étkezz minél inkább egészségesen (értsd: minél kevesebb cukor és szénhidrát bevitel)

4, Mozogj, mozogj, mozogj. Mindegy, hogy mit. Ha eddig nem tettél semmit, ne akard lefutni holnap a maratont! Nem fog menni és nagyon veszélyes is. Akár az ivásnál, itt is fontos a mértékletesség. Azaz kezdj el azonnal mozogni, de csak fokozatosan emeld a terhelést.

Igen, jól látod, amit eddig olvastál, az egy életmód-változást mutat. A döntés a te kezedben van. Egészséges élet, és mindkettőtök örömére jó minőségű, és még hosszú éveken keresztül használható erekció, vagy a megszokás.

Amennyiben a váltás mellett döntesz, egy mellékhatással mindenképpen számolj: hosszabb ideig fogsz élni!


Hogyan működik a férfi nemi szerv?

Nos, hagyjuk a klasszikus medika viccet, amikor a professzor kérdésére azt válaszolja az ifjú hölgy, hogy csontos. Az első, amit tisztáznunk kell, hogy a férfi nemi szerv merevedése a külső és a belső tényezők együttes hatása.

Mit értünk külső tényezőn?

A külső tényezők azok, amelyek egy férfit izgalomba hoznak. Ilyen lehet a párjuk látványa – igen, akár egy dögös ruhában is -, illata, az érintése, a hangja, hangszíne, amellyel képes üzenni nekünk. Ezek mind – mind képesek együtt, de akár külön – külön is elindítani a folyamatot. Mert bizony ez még csak a rendszer beindulását idézi elő. Olyan ez, akár az üzemanyag az autónak, anélkül bizony nem megy.

A belső tényezők

Az első az, hogy az agyunk érzékeli a külső tényezőkből érkező ingereket és reagál erre. Mert az erekció az agyban kezdődik. Valójában az erekció a pszichénk, a szervezetünk és az agyunk által előállított hormonjaink és az érrendszerünk közös játéka.

De kezdjük a folyamat elején. A péniszbe alap állapotban a vénák által szállított vér az ott lévő sejtek, szövetek ellátást biztosítják, aztán a vér a vénákon keresztül visszaáramlik az érrendszerünkbe. Ilyenkor a barlangos testekben lévő simaizmok összehúzott állapotban vannak, és nem engedik, hogy a vénákon beáramló vér a barlangos testeket feltöltse, és a merevedés létrejöjjön.

De térjünk vissza az agyba, mert, ahogy oly sokszor leírtuk már, minden az agyban dől el. Amikor az agyunk a külső szexuális ingereket észleli, a paraszimpatikus idegrendszeren keresztül – a megfelelő ingerülettovábbító anyagok előállításával – kiadja az erekciós parancsot. Ez a parancs eljut a vénákhoz, a simaizmokhoz és a barlangos testekhez. A barlangos testekhez érkezett elektromos parancs eredményeként egy kémiai elem, nitrogén – monoxid keletkezik, amely a simaizmok elernyedését okozza. És a vér így már akadálytalanul áramlik a vénákon keresztül a barlangos testekbe és ezzel az erekció létrejött.

De van itt egy kis trükk: a láncreakció

A mikor a simaizmok a nitrogén – monoxid hatására elernyednek, az izom „vegyi kombináttá” változik. Az izomsejtek GTP enzimet kezdenek termelni, amely a GMP molekulákat cGMP-vé alakítja. A cGMP pedig a G enzimet indítja útjára a sejten belül, amelynek hatására a simaizom ellazul és a vér a barlangos testekbe jut.

Ám jobb, ha megbecsüljük ezeket az érdekes nevű molekulákat és enzimeket. A kutatások azt mutatják, hogy az erekció erőssége a cGMP molekulától függ. Minél többet állítanak elő a simaizmok, a merevedés annál hatékonyabb. Pontosan ezt alkalmazzák az erektilis diszfunkció megszüntetésére létrehozott gyógyszerek (potencianövelők) is.

Barlang, ami valójában inkább cső

Eddig odáig jutottunk el, hogy a simaizmok elernyedését követően a barlangos testek megtelnek vérrel és az erekció létrejött. De nézzük meg kicsit jobban, hogyan is működik ez? A barlangos testek, amelyekből kettő van és valójában inkább csőszerűek, megteltek vérrel. (Csak az érdekesség kedvéért: a két barlangos test erekciókor 40-szer annyi vért vesz fel, mint ami normál állapotban van bennük.) Ám ennek a vérnek, ha már a vénákon keresztül megérkezett és létrehozta az erekciót, ott is kell maradnia. Na, jó, de hogyan? Hiszen normálállapotban ez a vér simán távozik a péniszből a vénákon keresztül. Nos, itt jön szervezetünk egy újabb trükkje. Mit kell tennünk ahhoz, ha azt szeretnénk, hogy valami ne folyjék ki egy csövön – vénán – keresztül? El kell zárnunk a vénát. De ez nem jó megoldás, ezért a szervezetünk nem zárja le a vénákat, hanem a pénisz kötőszövetes tokjának szorítva leszűkíti azokat. Így a vér, bár áramlik a hímvesszőben, a merevedés tartósan megmarad.

A végjáték

Amikor az ejakuláció bekövetkezik, az agy a szimpatikus idegrendszeren keresztül utasítást ad a folyamatváltozásra. Az artériák kevesebb vért szállítanak a péniszbe. A szűkület felenged, a többlet cGMP molekulák lebomlanak (a PDE5 enzim bontja le őket, ezért például az erektilis diszfunkicó esetén ennek az enzimnek a mennyiségét is vissza kell szorítani a merevedés létrejöttéhez, mert úgy akár sokkal kevesebb cGMP is képes a simaizmok ellazításához és merevedési folyamathoz), a simaizmok újra összehúzódnak és a barlangos testekből a vénákon keresztül távozik a többlet vér.


A szex és az alvásprobléma 

Sokaknak lehet, hogy furcsának tűnik, amit olvasnak, de ettől még igaz. A jó szex és az alvás között összefüggés van. A Science magazinban megjelent legújabb agykutatási eredmények szerint az alvásproblémák egyebek mellett azt okozzák, hogy az úgynevezett szinapszisfehérjék nem termelődnek, vagy csak sokkal kisebb mértékben.

Na, jó, de mi köze ennek a szexhez, és különösen a potenciához. Az ma már köztudott, hogy az agy az emberi test legnagyobb „vegyi gyára”. A szinapszisfehérjék termelődésének vagy nem termelődésének kérdése pedig azért fontos, mert ezek hiányában, vagy nagyarányú csökkenése esetén az idegsejtek közötti információáramlás lassabb és gyengébb lesz.

Oké, ez rendben, de még mindig nem értjük, mi köze ennek a szexhez és a potenciához? Nos, azt már párszor leírtuk, hogy minden agyban dől el. Igen, a szex és a potencia is (az utóbbinál persze szervi bajok is megakadályozhatják a merevedést).

A folyamat úgy működik, hogy az agyunk érzékel egy szexuális ingert kiváltó látványt, hangot, illatot, vagy érintést. Az agy erre azonnal működésbe lép és elkezdi termelni azokat az anyagokat, amelyek segítségével üzeneteket küld az alapból összehúzott állapotban lévő simaizom-sejteknek az ellazulásra, aminek eredményeként a barlangos testek megtelhetnek vérrel, és a vénáknak arra, hogy a beáramlott friss vért ne engedjék „átfolyni” a rendszeren, hanem tartsák a péniszben. (Persze azért ennél bonyolultabb, de ez a lényeg.) Ennek eredményeként létrejön az erekció és a férfi képessé válik a szexuális élet gyakorlására.

Amikor viszont alvási problémánk van, akkor a szinapszisfehérjék mennyiségének csökkenése az agy által küldött üzenetek erősségét gyengítik és az utasítások sokkal lassabban jutnak célba. Ez pedig már befolyásolja az erekció létrejöttét és minőségét is.

A Potencianövelő Agytréning sok előnye mellett azért is tud valódi eredményeket elérni, mert az olyan „mellékes” problémákat is megszünteti a tréning során, mint az alvászavar.


NE gondolkodj! 

Az önbecsülés és a potencia

Első hallásra nem is igazán érthető, hogy mi köze a kettőnek egymáshoz. Pedig nagyon is sok. Számos kutatás igazolja, hogy a férfierő gyengülése, ne adj Isten megszűnése nagyon befolyásolja az önbecsülést.

Az ugyanis igenis kihatással van a férfiak lelkiállapotára, hogy milyen teljesítményre képsek, vagy nem képesek az ágyban.

A teljesség igénye nélkül néhány olyan probléma, amit a kutatók potencia gondok esetén igazoltak:

Depresszió
Önbizalomhiány
Munkateljesítmény csökkenése
Gátlásosság
Stressz
„Túlgondolás”

Mi is az a túlgondolás?

A felsorolás első öt tünetét nem nagyon kell magyarázni, bár a depresszió külön is megér egy cikket, amire hamarosan sort is kerítünk.

De most térjünk rá a túlgondolásra. Igazából ez a fogalom nem létezik a szakirodalomban, de ezzel igyekszünk érthetően elmagyarázni egy nagyon fontos problémát. A merevedési problémák komoly gondokat okoznak a párkapcsolatokban. Ebből adódóan elhangzanak olyan mondatok, és láthatóak lesznek olyan gesztusok, amelyek egy erős gátat építenek a férfiak fejében.

Ennek következtében, amikor a következő együttlét előtt állnak, akkor elkezdenek azon gondolkodni, hogy mi történt az előző alkalommal (a kudarckor), és mit gondolhat most a partner.

Szóval igen, a szex olyan mint a biciklizés, automatikusan belénk van kódolva (a szexuális mozgás egy automatikus gerincvelő reflex). Nem kell nekünk ezen agyalnunk, nem kell azon filozofálnunk, hogy mi történt a múltkor, elég kívánatosak vagyunk-e, vagy jól működik majd az, aminek működnie kell! Amennyiben nincsen testi problémánk, az bizony működni fog. Tehát az egyik legjobb tanács ez ügyben az, amit máskor negatívumként kapunk: Ne gondolkodj!


Férfi lélek: nők és a potencia 

Bízom benne, hogy sok hölgy olvassa majd ezt a rövid anyagot. Igen, hölgyeim, nagyon sokat tudnak tenni azért, a párjuknak ne úgy működjön a férfiassága, ahogy kell. Mert a férfiaknak, akár hiszik, akár nem bizony lelkük van. Mégpedig érzékeny lelkük, amit akár egy pillantással is megbánthatnak. Persze ezt nem fogjuk Önöknek soha bevallani, de azért így van.

Tudományosan bizonyított tény, hogy a nők sok esetben hatékony előidézői a párjuk pszichés alapú potencia problémájának, merevedési zavarának.

Amikor a férfi magának köszönheti

Persze, a férfiak ezt maguknak is köszönhetik bizonyos esetekben. Ilyen az, amikor egy már középkorban lévő vagy annál is idősebb férfi egy fiatal barátnőt választ magának. Vagy olyan nőt, akinek az övénél lényegesen nagyobb a szexuális étvágya.

Nos, mind két esetben előbb – utóbb teljesítmény kényszer lép majd fel, aminek borítékolhatóan kudarc élmény és merevedési probléma lesz a vége. Szervi probléma továbbra sem lesz, de a férfiasság mégsem működik jól. Már ha működik egyáltalán.

Amikor a nő okozza

Teljesen más azonban az, amikor az egész egy félreértésből vagy egy akaratlan grimaszból indul ki. Ezek olyan esetek, amikor valami nem úgy sikerül az ágyban, ahogy azt mind a két fél szerette volna - például a férfinak stresszes napja volt. A nő pedig ennek egy grimasszal, vagy kézmozdulattal a lekicsinylését, elégedetlenségét kifejezve jelét is adja, az már alkalmas a párja férfiasságának a lelohasztásához. Ez kvázi „beleég” a férfi memóriájába, és aztán amikor a legközelebbi együttlét következne, az agya védekező üzemmódba kapcsol: vigyázz, a múltkor is gyengén teljesítettél. Nos, ez után már akarhat szerencsétlen teljesíteni, a mutató bizony hat óránál marad.

Amikor a nő önmagát hibáztatva támad

Előfordul, hogy egy – egy gyengébb teljesítmény után a hölgypartner önmagát kezdi el okolni. Ilyenkor általában ezt a mondatot hallhatja a férfi: felszedtem pár kilót, biztosan azért nem kívánsz már! A hölgyeknek ilyenkor kellene egy picit elgondolkodniuk! Mit felelhet erre egy férfi? Hiszen egyáltalán nem erről van szó. Egyszerűen csak azon a napon valami nem klappol a párjánál. Lehet, csak a főnöke húzta fel, vagy egy tökéletlen üzleti partner. Esetleg a cége helyzete nyugtalanítja, vagy egyszerűen csak elfáradt fizikailag és inkább pihenne egy kicsit. Ám bármi is az ok, inkább nem szól, hiszen melyik férfi hagyna ki egy alkalmat, amikor a párja közeledik hozzá? Aztán nem úgy mennek a dolgok, és jön az a bizonyos önmarcangoló mondat a hölgyektől, ami egyenesen egy késdöfés a férfi magabiztosságának. És a következő alkalommal már egészen biztosan nem úgy áll az a zászló.

A lényeg: a kommunikáció

Egy párkapcsolatban mindkét fél számára fontos, hogy megbeszéljék a problémákat. Igen, az ágyban fellépőket is, sőt, csak azokat igazán. A párkapcsolati guruk azt mondják, ha egy kapcsolatban a szex rendben van, akkor az 50%-ot már el is érték. A lényeg, a hölgyek vigyázzanak a párjuk lelkére (ami ez esetben a férfiasságuk kulcsa is) és inkább vezessék rá a párjukat, hogy mesélje el, milyen probléma gyötri éppen. És ne éreztesse azt, hogy ez bizony most nem volt rendben. Inkább erősítse a partnerét, legyen vele megértő és együtt érző. Mert egy rosszabb teljesítmény utáni kritika lelki elbizonytalanodáshoz és pszichés alapú szexuális problémákhoz vezethet.

Jelentkezés akciós Potencia felmérésre (most 1.990 Ft)

Az űrlapot sikeresen elküldted!